Creation olijfolie

Het spannende nieuws is bekend: naast hun nieuwste, langverwachte wijnreleases introduceerde het Creation-team onlangs ook hun eerste olijfolie. De Creation Extra Virgin Olive Oil 2019 werd gekweekt in twee Hemel-en-Aarde-bosjes en geplant in 2007 op de boerderijen van Mount Babylon en Vrede en beslaat in totaal 1,5 hectare. Geselecteerd vanwege hun geschiktheid voor de streek, omvatten de cultivars vier Italiaanse variëteiten – Coratina, Leccino, Frantoio en Favolosa – evenals een Siciliaanse cultivar, Nocellare del Belice.

Terwijl het zeeklimaat en de vruchtbare bergbodems bijdroegen aan de productie van hoogwaardige olijven, zorgden zachte, natuurlijke extractiemethoden met minimale tussenkomst voor een evenwichtige, intens fruitige olie. Het geheim ligt in het feit dat vanaf de eerste oogst en tijdens het zorgvuldig gecontroleerde extractieproces niets aan de olie is toegevoegd en op geen enkele manier is gewijzigd. De oogst van 2019 leverde een kostbare 1000 L extra vergine olijfolie op, die als volgt wordt beschreven: Het harmonieus uitgebalanceerde boeket combineert de meest verse zoute zeebries met nieuw gemaaid gras, gemalen tomatenblad en tonen van groene appel en walnoot. Boterachtige soep in de mond met een pikante peperachtige afdronk.

Gezien hun filosofie van ‘wat samen groeit, samen gaat’, is de lancering van Creation’s eigen olijfolie waarschijnlijk geen verrassing. Het Culinaire Team is er trots op dat ze ten minste 80% van hun ingrediënten bij buren in de Overberg-regio betrekt en volgens Creation-goeroe Carolyn Martin is de lancering van hun extra vergine olijfolie nog een andere manier om gasten een authentieke ervaring te bieden en ‘lokaal’ te zeggen is verrukkelijk ‘!