De eerste reis naar Zuid-Afrika in 1992 heeft voor een onvergetelijke (wijn)ervaring gezorgd. Inmiddels bezoek ik zo vaak als ik kan dit land. Ik wil u graag laten delen in mijn passie en mijn specialisatie in Zuid-Afrikaanse wijnen. Nog steeds leer ik door het volgen van verschillende opleidingen, de ervaringen bij meerdere wijnmakers in Zuid-Afrika en natuurlijk de gesprekken met mijn klanten in de dagelijkse praktijk.

Ik importeer al meer dan tien jaar de elegante en excellente wijnen voor de beste prijs rechtstreeks van Zuid-Afrika naar Nederland. Daarnaast werk ik samen met importeurs in Nederland, België en Duitsland om de beste en meest exclusieve aanbiedingen voor mijn gebruikers te krijgen. Uiteraard staat steeds de kwaliteit voorop, maar ook de prijs is enorm belangrijk. Door de jaren heen heb ik ook steeds beter geleerd om de mensen te begeleiden bij hun keuze, vaak slechts aan de hand van enkele woorden.

Meer en meer krijg ik de vraag om wijnen te verkopen en mensen te begeleiden in hun speurtocht naar goede (en betaalbare) wijnen.

Het assortiment van Wynplaas is inmiddels gegroeid naar meer dan honderd wijnen van meer dan zestig wijnhuizen uit Zuid-Afrika. Uiteraard ben ik bijzonder trots op de gerenommeerde wijnhuizen in mijn portfolio. Echter nog trotser op de minder gekende en minder voor de hand liggende parels die ik heb ontdekt in Zuid-Afrika. Ik zoek immers wijnmakers met passie, die wijn maken met hun hart.

De webshop Afrika Wijn, een onderdeel van Wynplaas, is dan ook de website om uw Zuid-Afrikaanse wijn te bestellen. Door het grote assortiment kan Afrika Wijn vrijwel aan alle vragen voldoen, van een huiswijn, gastronomisch arrangementswijn tot aan de beste aanbevelingen op een wijnkaart. Het assortiment is breed en de wijnen zijn te vinden in de Plattergids. De Zuid-Afrikaanse Wijngids van John Platter is de meest prestigieuze wijngids in Zuid-Afrika. De beoordeling maakt gebruik van Sterren en wordt beschouwd als de absolute kwaliteitsreferentie voor de Zuid-Afrikaanse wijn. Afrika Wijn verkoopt binnen het assortiment alleen de wijnen vanaf 3 sterren, de excellente wijnen.

Vanzelfsprekend help ik u graag met een onafhankelijk advies, het samenstellen van een wijnkaart of wijnkelder.  Zowel voor particulieren als voor de horeca. Dus wat u ook zoekt, krachtig rood, fruitige rosé, fris wit, gastronomisch zoet of feestelijk mousserend, Afrika Wijn heeft vele mogelijkheden in stijl en prijs uit de  verschillende regio’s van Zuid-Afrika. Ontdek de wijnen die bij u passen. Immers wijn moet gewoon lekker zijn en dat is voor een ieder verschillend!

Jeanine van Maanen